Coachingstraject voor managementondersteuners

Herken je de onderstaande punten?

  • Je loopt vast in je werk.

  • Je weet even niet meer hoe je verder moet.

  • Je bent onzeker over je werk.

  • Je bent in een bepaalde situatie beland en weet niet hoe je deze moet oplossen.

  • Je neemt te veel hooi op je vork.

  • Je kunt geen nee zeggen.

Als je jezelf in een of meerdere punten herkent, kan een coachingstraject van Van Bergeijk Office Support uitkomst bieden.

Coachingstraject voor managementondersteuners - Van Bergeijk Office Support

Coaching bij Van Bergeijk Office Support

Ik heb al meer dan 25 jaar werkervaring in de managementondersteuning. Mijn praktische instelling vindt zijn weerslag in mijn aanpak. Ik stel het coachingstraject af op jouw specifieke situatie, zodat je niet bang hoeft te zijn voor een eindeloze reeks gesprekken. Mijn werkwijze wordt door veel mensen als zeer prettig ervaren. Lees wat anderen hierover zeggen op de pagina met referenties.

Klankbordgesprek

Twijfel jij of je coaching nodig hebt, of heb je gewoon even behoefte aan wat peptalk? Dan is een klankbordgesprek iets voor jou. Tijdens dit gesprek van 1 à 2 uur kan je bijvoorbeeld ook een lastige situatie op het werk bespreken. In zo’n geval is het fijn om een luisterend oor te hebben, een persoon die aandachtig luistert en objectief reageert. Zo krijg je nieuwe inzichten waarmee je weer verder kunt.

Soms blijkt uit een klankbordgesprek dat je toch behoefte hebt aan coaching. In dat geval wordt het klankbordgesprek beschouwd als intakegesprek voor het coachingstraject en zijn hier geen kosten aan verbonden.

Info voor leidinggevenden

Jouw managementassistent is je grote steun en toeverlaat. Hij of zij organiseert alles om je heen, zodat jij je alleen maar bezig hoeft te houden met de zaken die er voor jou toe doen. Je wilt jouw assistent laten merken dat je hem of haar dankbaar bent voor alle inzet. Maar wat als je merkt dat er op bepaalde vlakken nog uitdagingen liggen? Wanneer je denkt dat er nog verbeteringen mogelijk zijn, of als er signalen zijn dat het hem of haar allemaal een beetje teveel is? Vraag jouw managementassistent dan of hij of zij gecoacht wil worden. Zo maak je duidelijk dat jij in hem of haar wilt investeren. Omdat jouw assistent het waard is.